Gizem Ortaya Çıkıyor: 2023 Yılı Son Fındık Fiyatları Açıklandı! Kapsamlı TMO Rehberi Güncel İl Kuruyemiş Fiyatları

2023 yılı fındık alım fiyatları ne kadar? 2023 fındık fiyatları açıklandı mı? Ordu, Samsun, Giresun, Sakarya, Düzce gibi illerde 2023 fındık fiyat listesi nasıl şekillendi? Bu tür sorular, birçok kişi tarafından merak ediliyordu. Binlerce çiftçi, bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı'na (TMO) fındığın kilo başına hangi fiyattan satılacağını öğrenmek istiyordu. Gelen cevap ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Peki, 2023 fındık alım fiyatları ne kadar olarak belirlendi?

Editör: Vesim Parlar | 8 Ağustos 2023 Salı 15:08 - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 15:12

Fındık fiyatları, üreticilerin odak noktası haline geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanması beklenen 2023 fındık taban fiyatları, son dakika gelişmeleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı'nın ardından paylaşıldı. Fındık alım fiyatları, çiftçiler için büyük bir önem taşıyor.

Karadeniz Bölgesi'nde bazı çiftçiler fındık hasadına başlarken, 2023 fındık fiyatları açıklandı mı? sorusu gündemin merkezine yerleşti. Fındık alım fiyatlarının resmi olarak duyurulmasının ardından, hem özel sektör hem de TMO tarafından yapılan fındık alımlarında güncel fiyat listeleri şekillendi.
2023 fındık fiyatları güncel listesi, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle bekleniyor. Fındık fiyatlarına dair en son gelişmeleri sizler için derlediğimiz haberimizde bulabilirsiniz.

2023 İL İL FINDIK FİYATLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sene 770 bin tonluk rekolte bekliyoruz. TMO'yu yeniden görevlendirdik. Giresun kalite için kilogram başına 84 lira, levant kalite için kilogram başına 82,50 TL olarak belirlenmiştir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 fındık alım fiyatlarını açıklarken şu ifadeleri kullandı: "16 ilimizde yaklaşık 500 bin çiftçimizle fındık alım fiyatlarını değerlendirdik. Geçen sene elde edilen rekolte oldukça iyi sonuç verdi. Bu yıl ise 770 bin tonluk bir rekolte beklentisi içerisindeyiz. TMO'yu tekrar görevlendirdik. Giresun kalitesi için kilogram başına 84 lira, levant kalitesi için ise kilogram başına 82,50 TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra, her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlayan bir prim ödenecek. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticilere kilogram başına 2 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre 2023 fındık fiyatları şu şekildedir:

Giresun kalite için kilogram başına 84 lira,
Levant kalite için kilogram başına 82.50 kuruş.
Üreticilere her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlayan prim ödenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticilere kilogram başına 2 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatlarının açıklanmasıyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "Yaklaşan yeni fındık hasat sezonu ile kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı