Dolar'dan tarihi zirve! İşte rekor rakam

Dolar, bugün 31 TL'yi aştı ve tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı. Ekonomistler ne diyor? İşte detaylar..

Editör: Eraycan Erginbaş | 21 Şubat 2024 Çarşamba 16:45 - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 16:45
Kaynak: haber merkezi
Dolar, bugün 31 TL'yi aştı ve tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı.Ekonomist Doç.Dr. Filiz Eryılmaz, dolardaki zirve hakkında açıklamalarda bulundu. 
 

KORKUNÇ RAKAMLAR

 
Belki seçimden sonra biraz daha hızlı bir yükseliş görsek de bu doların enflasyondan daha fazla arttığı bir sürece tekabül etmez. Belki bir, bir buçuk ay buna izin verilir. 39-40 TL civarında bir dolar/TL ile yola devam ederiz” dedi.
 

ENFLASYON DOLARDAN DAHA HIZLI ARTACAK

 
Güçlü TL ihraç ettiğimiz malların daha pahalı hâle gelmesidir. Dolayısıyla ben iktisatçı hocalardan da şunu duymaya başladım, çok güvendiğim ekonomistlerden. Yani bu dolar/TL de enflasyon kadar ya da enflasyonun altındaki artış. Bunun adı TL’nin reel değerlenmesi.
 
Yani şunu söyleyeyim, evet, belki seçimden sonra biraz daha hızlı bir yükseliş görsek de bu doların enflasyondan daha fazla arttığı bir sürece tekabül etmez. Belki bir, bir buçuk ay buna izin verilir. Ama sonrasında ben enflasyonla mücadelede dolar, TL de ihracatçıyı rahatlatma adına çok güçlü bir yükseliş olacağı kanaatinde değilim.
 

40 TL'YE ÇIKACAK

 
Ekonomi yönetiminin böyle bir tarzı yok. Dolayısıyla da hani o rekabetçi kur olmaz, ihracatçı hayal kırıklığına uğramaya devam eder. Tabii ihracatçı şimdi kızabilir bana ihracatçılar yani işte hocam biz bana yazıyorlar çünkü ben böyle görüş bildirdiğimde işte hocam biz çok zor durumdayız.
 
Enflasyonla mücadele dolar TL ile yapılmasın, farklı yöntemlerle yapılsın, üretim baskılanıyor talep azaltışın, talep azaltıcı yöntemlerle yapılsın diye birtakım görüşler de geliyor bana.
 
Ama şunu anlıyorum, yani ben ekonomi yönetiminin kararlılığına bina bunu söylüyorum. Kolay kolay eski sisteme geri döneceği kanaatinde değilim. Evet, belki bir serbest bırakma olabilir fakat bu çok güçlü bir yükseliş olmaz. Sene sonu benim beklentim aynı. 39-40 TL civarında bir dolar/TL ile yola devam ederiz diye düşünüyorum ben.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Etiketler:

Dolar Rekor yorum Ekonomi
'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti