Microsoft, sanal bağlantı platformu Microsoft Teams aracılığıyla desteklenen bir özellik olan Microsoft Mesh'i duyurdu. Bu özellik, çalışanların avatarları aracılığıyla aynı sanal ortamda buluşmalarını sağlıyor, böylece gerçek kişiler farklı yerlerde olsalar bile bir araya gelmelerini mümkün kılıyor.
Microsoft, Mesh'i danışmanlık firması Accenture ve ilaç şirketi Takeda gibi şirketler üzerinde test etti. Takeda'nın baş teknoloji sorumlusu Leo Barella, bir açıklamada, "İş dünyası hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor, ancak insani bağlantının önemi hiçbir zaman ortadan kalkmadı. Öğle yemeği sohbetleri, koridorda yapılan görüşmeler, kahve sohbetleri; bunlar genellikle hem işyeri başarısının hem de çalışan mutluluğunun anahtarını tutuyor." dedi.
Microsoft Mesh, çalışanların uzaktan bir araya gelerek etkileşimde bulunmasını ve işbirliği yapmasını sağlayan yenilikçi bir çözüm olarak öne çıkıyor. Bu özellik, iş dünyasında daha fazla bağlantı ve işbirliği sağlama potansiyeli taşıyor, aynı zamanda çalışanların motivasyonunu ve mutluluğunu artırarak işyeri başarısına katkıda bulunuyor.
MICROSOFT SANAL TOPLANTI PLATFORMU MESH'İ BAŞLATTI
Mesh, şirketlerin herhangi bir kod girmeye gerek kalmadan bilgilendirici videolardan logolara kadar her şeyle özelleştirebilecekleri bir dizi önceden hazırlanmış alan sağlıyor. Mesh araç seti, sanal dünyayı daha da özelleştirmek için Microsoft'un 2D ve 3D geliştirme platformu Unity aracılığıyla çalışıyor. Temel olarak, bir işverenin herkesi davet etmek istediği, örneğin bir inziva yeri varsa, bunun bir versiyonunu oluşturabiliyor ve buraya herkesin avatarını davet edebiliyor.
Şu anda Microsoft'un Mesh'i yalnızca masaüstü bilgisayarlarda ve Meta Quest VR cihazlarında mevcut. Microsoft, iş veya kurumsal planı olan herkese altı aylık ücretsiz deneme olanağı sunacak. Aksi takdirde fiyatlar, Microsoft Teams Essentials için kullanıcı başına aylık 4 ABD dolarından Microsoft 365 E5 için kullanıcı başına aylık 57 ABD dolarına kadar değişiyor.