Komünistleri 44 milyar dolar dolandırdı! Asılacak!

Milyarder Truong My Lan, dünyanın en büyük dolandırıcılıklarından birinde 44 MİLYAR $'lık dolandırıcılık nedeniyle öldürücü enjeksiyonla ölüm cezasına çarptırıldı

Editör: Eraycan Erginbaş | 11 Nisan 2024 Perşembe 23:55 - Güncelleme: 11 Nisan 2024 Perşembe 23:55
Kaynak: Eraycan Erginbaş
67 yaşındaki milyarder Truong My Lan, Perşembe günü Vietnam'ın en büyük bankalarından birini 11 yıl boyunca yağmalamaktan dolayı cezasını aldı .
 
Savcılar onun bodrum katındaki bankadan gelen parayı üç yıl boyunca sakladığını iddia etti; bu miktar inanılmaz derecede iki tona ulaşıyordu.
 
Nadir görülen bir kararla, mülk geliştiricisi artık beyaz yakalı bir suçtan dolayı ölüm cezasına çarptırılan çok az sayıda Vietnamlı kadından biri oldu .
 
 
Karar, Truong My Lan'ın Saygon Ticaret Bankası'ndan 44 milyar dolar (35 milyar £) kredi almaktan suçlu bulunması nedeniyle dolandırıcılığın şaşırtıcı boyutunu yansıtıyor.
 
Bu , Vietnam'ın 2024 GSYİH'sının yaklaşık %9,36'sına tekabül ediyor .
 
 
Her zamanki gösterişli elbiselerinden ve görünümünden uzak giyinen Truong My Lan, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.
 
Mahkeme kararına göre artık savcıların hiçbir zaman geri alınamayacağını söylediği 27 milyar doları iade etmesi gerekecek .
 
 
Ho Chi Minh Şehrindeki duruşmanın kararında, "Sanığın eylemleri... insanların (Komünist) Parti ve devlet liderliğine olan güvenini sarstı" ifadesi okundu.
 
Bazıları ölüm cezasının, iş adamını kayıp milyarların bir kısmını geri vermeye teşvik etmenin bir yolu olduğunu düşünüyor.
 
Garip bir şekilde açık sözlü olan, genellikle gizli olan komünist otoriteler, Truong My Lan'ın davasını en ince ayrıntısına kadar incelediler.
 
 
Komünist dönemde eşi benzeri olmayan bir "gösteri duruşmasında" yetkililer, 10 eyalet savcısı ve yaklaşık 200 avukatın katılımıyla 2.700 kişiden ifade vermesinin istendiğini ortaya çıkardı.
 
Kanıtlar, milyarderle birlikte 85 sanığın da yargılandığı toplam altı ton ağırlığındaki 104 sandıkta saklandı.
 
Emekli ABD dışişleri yetkilisi David Brown BBC'ye şunları söyledi : "Sanırım komünist dönemde hiç böyle göstermelik bir duruşma olmadı. Kesinlikle bu ölçekte bir şey olmadı."
 
Ekonominin başkenti Ho Chi Minh City'de beş hafta süren duruşmanın ardından 85 kişi, rüşvet ve yetkinin kötüye kullanılmasından, tahsisat ve bankacılık yasalarının ihlaline kadar çeşitli iddialarla ilgili hüküm ve cezaları bekliyor .
 
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı