İşte Çin işi Rolls Royce! İngilizler bile hayran kaldı

Çinli otomotiv şirketi Hongqi, Rolls Royce Cullinan’a rakip olacak model üretti. Hongqi E-HS9 İngilizlere bile parmak ısırtırken, 230 bin Sterlin (Yaklaşık 10 milyon TL) daha ucuz. Arabadan çok tekerlekli ev benzetmesi yapılan Hongqi E-HS9’da yok yok…

Editör: Hamdi Askar | 28 Şubat 2024 Çarşamba 13:44 - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 14:12
Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ

Hongqi E-HS9 altı koltuklu SUV, dört bilgi-eğlence ekranı, şarj portları ve özel jet tarzı koltuklara sahip ve hepsi kısıtlı bir bütçeyle sunuluyor.
Hongqi E-HS9 Avrupa'da büyük bir isim olmayabilir ancak Çin'in en büyük üreticilerinden birinin en son premium modeli.

Her şey, klima kontrolü, uydu navigasyonu ve özel yolcu konsolu da dahil olmak üzere tüm mod eksilerini sunan tamamen dijital bir gösterge panosuna sahip bir dokunmatik ekranla kontrol ediliyor.  Anahtarsız ateşleme sistemine dayalı olarak durdurma/çalıştırma düğmesi bile sanaldır.

Tasarım açısından E-HS9, açıkça Rolls Royce Cullinan'ın geniş kaportasından ve etkileyici metal ızgarasından ilham alıyor. Rolls'un devasa 4x4'ünden biraz daha küçük olsa da Cullinan, Hongqi'nin 68.000 £ fiyat etiketine kıyasla 300.000 £'un üzerinde bir fiyattan başladığı için çok daha ucuz.

Performansta özellikle gözle görülür bir düşüş söz konusu değil; Çin devi hâlâ 194 mil/saatin üzerinde bir azami hıza ve yalnızca 4,9 saniyelik 0-60 hızlanma süresine sahip. Menzil de etkileyici; ılıman havalarda tek şarjla ortalama 257 mil kat edildiği iddia ediliyor.

Ancak EV Database'e göre bu mesafe soğuk havalarda ortalama 300 kilometreye kadar düşüyor. Ayrıca bagajdaki dahiyane teknoloji de dahil olmak üzere pek çok güzel özellikle doludur. Ekstra alan yaratmak için üçüncü koltuk sırasını katlamakla kalmaz, aynı zamanda bölmenin yan duvarında süspansiyon yüksekliğiyle oynamanıza olanak tanıyan bir düğme bulunur.

Bu, motoru rahat bir yüksekliğe indirebildiğiniz ve daha iyi manevra kabiliyeti ile yola çıkmak için tekrar yukarı kaldırabildiğiniz için bagajın yüklenmesini ve boşaltılmasını çocuk oyuncağı haline getirir. Ne yazık ki, düşük fiyata rağmen elinize geçmek zor olabilir.

Hongqi, arabalarını İngiltere'ye getirme konusunda herhangi bir plan yapmadı ve çoğunlukla yalnızca Asya ve Orta Doğu'da mevcut. Bununla birlikte, Hollanda ve Norveç de dahil olmak üzere Avrupa'nın belirli yerlerinde 10 milyon TL’ye bir tane satın alabilirsiniz. 

Çinli firma, Rolls Royce Cullinan'a rakip çıkardı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı