İnsan kaynakları programı nedir?

Kurumsal işletmelerde insan kaynaklarına yönelik departmanlar, çeşitli yazılımlar sayesinde verimliliği yükseltmeyi ve iş akışını dijital bir zemine oturtmayı amaçlarlar.

Editör: Şevket Arslan | 19 Ocak 2024 Cuma 23:39 - Güncelleme: 19 Ocak 2024 Cuma 23:39

Kurumsal işletmelerde insan kaynaklarına yönelik departmanlar, çeşitli yazılımlar sayesinde verimliliği yükseltmeyi ve iş akışını dijital bir zemine oturtmayı amaçlarlar. İnsan kaynakları programı, artık pek çok kurum ve şirket için bir gerekliliğe dönüşmüş durumdadır.

Söz konusu yazılım; işe alım süreçlerinden eğitime, maaş ve motivasyon konusundan performansa kadar pek çok konuyu kapsayabilir. Öte yandan İK programı, iş yerlerinde karar alma süreçlerini son derece olumlu yönde etkiler. Orta ve büyük ölçekli işletmeler, yönetim süreçlerini optimize etme noktasında oldukça başarılı sonuçlar yaratan program sayesinde, stratejik kararlarını hızlıca alabilmektedir.

İnsan kaynakları programı kullanmanın avantajları nelerdir?

Bugün itibarıyla insan kaynakları yazılımları çoğunlukla bulut tabanlı bir yapıya sahiptir. bu durum işletmelerin online erişimine olanak sağlar. Öte yandan şirkete dair tüm verilerin korunaklı bir biçimde muhafaza edilmesini destekler.

İnsan kaynakları programının bir diğer ayrıcalığı da veri analitiği ya da çeşitli yapay zeka programlarla birlikte kullanılabilmesine olanak sağlamasıdır. İnsan kaynaklarına yönelik yazılımların temel motivasyonu iş gücü planlamasını genişletmek ve personel memnuniyetini arttırma noktasında doğru stratejiler oluşturabilmektir. İnsan kaynakları programının diğer avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bu verimli program özellikle birbirini tekrar eden işleri otomatikleştirir.
  • İnsan kaynakları biriminin zamanı çok daha verimli kullanmasına yardımcı olur.
  • İnsandan kaynaklı hataları minimize eder.
  • Maaş, sigorta gibi çalışanlar için oldukça hassas olan hesaplamalarda hatasız ve hızlı sonuçlar üretir.
  • Yönetici ve çalışanlar arasında iletişimi ve iş ilişkilerini geliştirir.
  • Kurumun farklı mevzuatlara uyum sağlamasını kolaylaştırır.

İnsan kaynakları programı ile neler yapılabilir?

İnsan kaynakları yönetimine hız ve işlevsellik kazandıran modern yazılımlar, çalışanların işe girdikleri ilk günden işten çıktıkları döneme dek bütün rapor ya da kayıtları yasal bir çerçevede tutulmasına yardımcı olur. Bir anlamda manuel olarak yapılan geleneksel pek çok işlemi otomatikleştirerek işletmenin maliyetlerini düşürür. İnsan kaynakları programı, departman bünyesinde yer alan çeşitli operasyonların uçtan uca kontrol edilmesine zemin hazırlar.

Kabul edileceği üzere İK birimlerinde kayıtların doğru ve eksiksiz bir şekilde arşivlenip raporlanması son derece titiz bir konudur. İnsan kaynakları programı ile personel yönetimi, işe alım yönetimi, online raporlama, mesai planlama, uzaktan eğitim, görev yönetimi ya da bordro yönetimi yapılabilir.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı