Gazze'de dördüncü gün: Elektrik ve suyu kesen İsrail, tüm gece bomba yağdırdı

Gazze'de silahlı milisler tarafından İsrail'e karşı başlatılan operasyonun 4. gününde İsrail Gazze'ye yönelik ölüm ablukası başlattı. Bütün gece bombalar yağdırdı.

Editör: Serdar Yüce | 10 Ekim 2023 Salı 08:42 - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 08:42

Cumartesi sabahı Gazze’de silahlı milislerin İsrail’e karşı başlattığı “El Aksa Tufanı” operasyonu 4. Güne girdi. İsrail tam abluka başlatarak elektrik, gıda ve yakıtsız bıraktığı Gazze halkını tüm gece bombalamaya devam etti.

İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere 704'e yükseldi. Açıklamada, yaralıların sayısının ise yaklaşık 4 bin olduğu kaydedildi. 

İsrail’in tüm gece süren hava saldırılarında iki gazeteci de öldürüldü. Her iki taraftan da ölüm sayısı 1400’ü aştı. Netanyahu, sivillerin bombalandığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

HAMAS'I KINAYIP KURTULDULAR
İngiltere, ABD, Fransa, İtalya ve Almanya'nın liderleri dün gece ortak açıklama yayımladılar ve sadece Hamas'ı kınadılar. Sivilleri öldüren işgalci İsrail'e yönelik bir tepki verilmedi. Açıklama, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesinin ardından geldi.

Açıklamada, "Hamas'ın terörist eylemlerinin hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur ve evrensel olarak kınanmalıdır" denildi. "Ülkelerimiz, İsrail'in kendisini ve halkını bu tür mezalime karşı savunma çabalarına destek verecektir" denilen açıklama şöyle devam etti:

“Şu an, İsrail'e düşman olan herhangi bir tarafın bu saldırıları avantaj elde etmek için istismar edebileceği bir an değil. Hepimiz Filistin halkının meşru taleplerini tanıyoruz ve hem İsrailliler hem de Filistinliler için eşit derecede adalet ve özgürlük seviyesini destekliyoruz. Fakat yanılmayın: Hamas bu arzuları temsil etmiyor ve Filistin halkına daha fazla terör ve kan dökülmesinden başka hiçbir şey sunmuyor."

ABD ASKER GÖNDERMEYİ PLANLAMIYOR
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, ABD yönetiminin İsrail'e asker gönderme niyetinde olmadığını ancak ABD'nin bölgedeki çıkarlarını koruyacağını söyledi.

İsrail'den güvenlikle ilgili daha fazla talep gelmesinin beklenildiğini ve ABD'nin talepleri mümkün olan en kısa sürede yerine getirmeye çalışacağını söyledi.

Kirby ayrıca, İran'ın Hamas'ın operasyonuna olası dahli konusunda, "bir dereceye kadar iştiraki olduğuna dair hiçbir şüphe olmadığını" ancak ABD'nin, İran'ın doğrudan müdahil olduğuna dair kesin ve somut bir kanıt görmediğini söyledi.

İSRAİL DENİZDEN DE VURMAYA BAŞLADI
İsrail donanmasına ait hücum botlarının, Akdeniz kıyısındaki Gazze Şeridi'nin orta kesimlerini ve Han Yunus kenti sahilindeki yerleşim yerlerini denizden vurduğu bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail hücum botlarından kentin sahil kesimlerine onlarca roket atıldı.

Akdeniz kentlerinden Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının gece boyu aralıksız hava saldırıları sürerken, bu kez şehrin orta kesimleri ve Han Yunus kenti sahil kesimlerindeki yerleşim yerleri denizden atılan roketlerin hedefi oldu.

Can kaybı, yaralılar ya da maddi hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı