Avrupa'nın en tuhaf yasakları!

Avrupa'da turistlere yönelik bazı yasaklar var ki inanması oldukça güç. O yasaklardan bazıları plajda havlu sermek, selfie çekmek ve sahilde müzik açmak... İşte Avrupa'nın birbirinden alışılmadık yasakları...

Editör: Vesim Parlar | 27 Aralık 2023 Çarşamba 09:09 - Güncelleme: 27 Aralık 2023 Çarşamba 09:09
Kaynak: GAZETE YAZIYOR

Pandeminin ardından turistler yapamadıkları seyahatlerin acısını çıkarırcasına tatillere yöneldi ancak bazı Avrupa destinasyonlarında bu hiç de hoş karşılanmadı. Turist sayısının kontrol altında tutulması için birbirinden ilginç cezalar da beraberinde geldi. 

Örneğin İtalya'nın Sardinya Adası'nın batı kıyısındaki Pelosa Plajı, havlu yasağı getirerek güneşlenenlerin beraberlerinde daha az kum tutan matlar getirmelerini zorunlu kıldı.

PLAJ HAVLUSU YASAĞI

Sardinya Adası'nın "yasak bölge" ilan edilen ünlü pembe Spiaggia Rosa Plajında yürüyenlere 500 euro, kum çalarken yakalananlara ise 3 bin 500 euroya kadar para cezası uygulaması getirildi.

HOPARLÖR YASAĞI

Portekiz'deki plajlarda yüksek sesle müzik açmanın cezası, 36 bin euroya varan para cezaları olarak belirlendi. Taşınabilir hoparlörler, Portekiz Ulusal Denizcilik Kurumu (AMN) tarafından yasaklandı.

İÇ ÇAMAŞIRI YASAĞI

İspanya'nın Sevilla kenti bu yıl bekarlığa veda partilerindeki antisosyal davranışları ortadan kaldırmak için bir yasa çıkararak toplum içinde 'müstehcen davranışların' engelleneceğini duyurdu. Yetkililer, kamusal alanda iç çamaşırı giyilmesine ve cinsiyetçi mesajlar içeren kıyafetlere yasak getirdi. 

SELFİE YASAĞI

İtalyan Rivierası'ndaki Portofino kasabasında selfie pozu çekilmek yasaklandı. Sabah 10.30 ile akşam 18.00 saatleri arası selfie çekilmek için rıhtımda çok uzun süre beklerken yakalananlar 270 euro para cezasına çarptırıldı.

ÇİT BİLE ÖRDÜLER

Avusturya'da Hallstatt kasabasında turistlerin fotoğraf çekilme telaşından bıkan kasaba sakinleri, ziyaretçilerin fotoğraf çekmesini engellemek için çit ördüler. Bölge halkı, daha sonra kaldırılan çitlerin, turistlerin toplanarak gürültü çıkarmasını engellemesini amaçlıyordu.

GELMESİNLER DİYE SAHTE LEVHA ASTILAR

İspanya Mallorca'daki plajlara turistlerin gelmemesi için sahte uyarı levhaları asıldı. Levhalarda “tehlikeli denizanası”, “düşen kayalar” veya kanalizasyonla kirlenen deniz suyu hakkında uyarılar bulunduğu görüldü.


Etiketler:

Avrupa Plaj Yasak
'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti